Megbízható partner a Budapesti irodapiacon

Lépjen kapcsolatba velünk

Ide jön a szám programból

Kérdése van?

Elküldöm

Bérlőképviselet

Egy szervezet általában jelentős összegeket veszít és létfontosságú előnyöktől esik el, ha az irodabérléshez nem vesz igénybe professzionális bérlőképviseletet. Ezzel azonban kevesen vannak tisztában az üzleti világban. A cégvezetők körében még ma is gyakori meggyőződés, hogy egy székhely, egy iroda kiválasztásához, a bérleti lehetőségek és feltételek felméréséhez, valamint a bérbeadókkal történő tárgyaláshoz és szerződéskötéshez nincs szükség speciális szakmai tapasztalatra. A piaci valóság ennek pontosan az ellenkezője a TCL Csoport évtizedes bérlőképviseleti tapasztalata szerint. 

Miért éri meg a bérlőképviselet?

  • költséget optimalizálhat
  • időt spórolhat
  • hatékonyságot növelhet

Szakmai tapasztalat

Az irodakeresés és a bérleti megállapodások során döntőnek bizonyul, hogy a cégvezetők többsége vagy a vállalatok irodaköltöztetéssel megbízott munkatársai nem rendelkeznek naprakész és széleskörű irodapiaci ismeretekkel. Ennél is kevésbé rendelkeznek olyan ingatlanpiaci kapcsolatokkal, amelyek nélkülözhetetlenek egy jó bérlői pozíció eléréséhez és megtartásához a bérbeadókkal folytatott tárgyalások során. Ezzel szemben az irodaháztulajdonosok professzionális ingatlan-tanácsadók segítségét veszik igénybe, és általában a bérbeadónak előnyös, a bérlőnek viszont hátrányos feltételekkel jutnak irodához a tanácsadó nélküli cégek.

Bérlőképviselet

Átfogó piackép

Ez a hátrány pénzben mérhető. A TCL Csoport bérlőképviseleti támogatását igénybe vevő cégek nagyságrendekkel kedvezőbb bérleti díjban és jobb feltételekkel képesek megállapodni a bérbeadókkal, mint egyedül. Ebben a folyamatban minden apró részlet számít. Egy 1 euróval kedvezőbb díj egy 60 hónapra kibérelt 1000 négyzetméteres irodaterület esetén már 60 ezer eurós különbséget jelent. A jobb bérlői pozíció és bérleti feltételek minden esetben annak köszönhetőek, hogy munkatársaink a lokációk, az irodaházak és a bérbeadók alapos ismeretével, átfogó piacképpel vezetik végig ügyfeleinket az irodakereséstől a szerződéskötésig.

Bérlőképviseleti filozófiánk alapelve a gyors, személyes és független tanácsadás az irodakeresés minden pontján. Ügyfeleink kezdettől fogva biztosak lehetnek abban, hogy a szervezetük a legjobb megoldást kapja. Szolgáltatásunk hitelességét és hatékonyságát referenciáink hosszú sora bizonyítja: a TCL Csoport segített irodát találni számos hazai és multinacionális nagyvállalatnak, gyógyszercégeknek, feldoglozóipari és energiavállalatoknak, pénzügyi szervezeteknek és nagy állami intézményeknek egyaránt

Igények felmérése

Az irodakeresés vagy egy jelenlegi irodabérlet meghosszabbításának tanácsadási folyamata az ügyfél igényeinek gyors felmérésével kezdődik. A pontos helyzetkép az alapja az ügyfél szükségleteinek és céljainak megfelelő potenciális irodák kiválasztásának.

Konzultáció 

Az igényfelmérés alapján ügyfelünknek gyors piacelemzést és tanácsadást nyújtunk, akár órákon belül a megkeresést követően. A TCL Csoport munkatársai az ügyfél profiljának, szükségleteinek és teljesítőképességének megfelelő potenciális lokációk ismertetésével együtt részletes visszajelzést adnak arról is, hogy az igények milyen mértékben illeszkednek az aktuális piaci feltételekhez. Egy elsőre megcélzott lokáció például ideális lehet egy IT-vállalat számára, egy pénzügyi cégnek vagy egy ügyvédi irodának viszont kevésbé. Gyakran előfordul az is, hogy a bérlői elvárások évekkel korábbi díjakról és bérleti feltételekről szólnak, amelyek már nem elérhetők az aktuális piaci környezetben.   

Iroda

Megfelelő irodatípus kiválasztása

A konzultáció kulcseleme, hogy ügyfelünknek segítsünk kiválasztani a szervezetének legalkalmasabb irodatípust. Egy több száz fős irodának a méretek miatt magától értetődően egy irodaház az ideális helyszín, azonban a kiválasztás során nem mindegy például, hogy ki, milyen költséggel és milyen szolgáltatási csomaggal üzemelteti a megcélzott irodaházat. Egy ügyfélnek a konzultáció során válhat világossá, hogy elvárja az irodaház költséghatékony működését, magas színvonalú megújuló energiakapacitással. A TCL Csoport munkatársai fokozott figyelmet fordítanak arra is, hogy az ügyfél munkaerőhiánnyal sújtott ágazatban végzi-e a tevékenységét. Számukra ugyanis a megszokottnál is fontosabb szempont a dolgozók minőségi környezete és az irodaház ezt biztosító többletszolgáltatásai, valamint a jó infrastruktúra, a tömegközlekedés elérhetősége. A TCL Csoport munkatársai szem előtt tartják az interkulturális különbségeket is, és ismerik a különböző országokból érkező döntéshozók, szervezetek elvárásait, prioritásait.

Kisebb szervezettel működő ügyfeleinknek a megfelelő lakásirodák és szolgáltatott irodák felkutatásában nyújtunk tanácsadói segítséget. Egy kis cégnek például sok esetben kézenfekvő megoldás az infastruktúra kiépítésének megtakarítása, ami a szolgáltatott irodák egyik nagy előnye. Fontos szempont az is, hogy más irodatípus és lokáció szükséges egy nagyrészt irodai tevékenységet végző és egy jelentős presztízs ügyfélforgalmat bonyolító szervezetnek.  

Ajánlatkészítés

A konzultációt és a megfelelő irodatípus kiválasztását követően a TCL Csoport munkatársai teljeskörű ajánlatot tesznek az ügyfél igényei és a piaci lehetőségek alapján.

Tower Offices

A megcélzott irodák kiválasztása

További konzultáció keretében az ügyfél kiválasztja az ajánlatból a neki megfelelő irodákat, melyekről a TCL Csoport munkatársai további naprakész, többségében csak informálisan elérhető információkat nyújtanak.

Bemutatás

A kiválasztott irodákat és az azoknak helyet adó ingatlanokat, lokációkat személyes kísérettel mutatjuk be az ügyfélnek. Külföldi képviselők esetében a személyes kíséretet a TCL Csoport gyakran az országba érkezéstől egészen a távozásig biztosítja, amennyiben az ügyfél igényli ezt.

Ajánlatok kompetitív versenyeztetése, döntés előkészítés

A TCL Csoport független tanácsadói tevékenységének köszönhetően egyetlen tulajdonos felé sem elkötelezett. Az ügyfelünk által kiválasztott irodák tulajdonosait megversenyeztetjük, amely jó tárgyalási pozíciót biztosít az általunk képviselt bérlőknek.

Irodaház

Kiválasztás és szerződéskötés

A TCL Csoport munkatársai tisztában vannak azzal, hogy a kiválasztott iroda bérleti szerződésének letárgyalása a bérlőképviselet egyik legnagyobb tapasztalatot és érdekérvényesítést igénylő szakasza, melyben akár egy mondat megfogalmazása is százmilliós költséggel járhat a bérlőnek vagy a bérbeadónak. Szakértőink komoly mediátor szerepet vállalva segítik a folyamatot, felhívják a figyelmet a megoldási lehetőségekre és kompromisszumokra, és egyúttal ellensúlyozzák a tulajdonosi érdekek alapján megírt szerződéseket.

Gondolkozzon hosszú távon

A bérlők képviseletét a TCL Csoport a szerződéskötés után sem tekinti lezártnak. Munkatársaink alkalmanként felmérik a korábbi ügyfelek helyzetét és elégedettségét az új irodával kapcsolatban. A tapasztalatok szerint az ügyfeleknek a szerződéskötést követően hosszú távú bérlőképviseletre van szükségük.

  • a beköltözést követően esetlegesen felmerülő problémák
  • konfliktusok az irodaház-tulajdonossal vagy üzemeltetővel
  • szerződés hosszabbítás
  • bővülési igény
  • vis major helyzet
  • időszakos projekt munkára extra terület
  • továbbköltözési igény

Ezekben a helyzetekben a bérlők képviselő nélkül jellemzően gyenge tárgyalási pozícióban vannak, és a TCL Csoport újabb tanácsadással segíti ügyfeleit.

Esettanulmányok

Több száz fős, exkluzív iroda hetek alatt

Ezt mi vis maiornak hívjuk, és megoldjuk.
1

Felépítettük, feltöltöttük, eladtuk

2 prémium lokáció | 70 iroda helyiség | 2300 nm iroda
2

Tower Commercial Leasing

1132 Budapest, Váci út 22-24.

www.tclbudapest.com

Ide jön a szám programból

© 2017 Tower Commercial Leasing | Minden jog fenntartva