Megbízható partner a Budapesti irodapiacon

Lépjen kapcsolatba velünk

Ide jön a szám programból

Kérdése van?

Elküldöm

Irodapiaci hírek

Új generáció – új irodák

2018, június 6
Az Y-generáció lassan teljesen beépül a munka világába, és ez némi változást hoz az irodapiacra is. Hiszen ennek a korcsoportnak már mások a prioritásai, más dolgokat tartanak fontosnak, mint elődeik, amikor munkahelyválasztásra kerül sor. Ezzel együtt az irodapiacnak is másként kell viszonyulnia a megváltozott igényekhez. Az igények felmérésében legutóbb a Colliers International és a CMS nemzetközi ügyvédi iroda adott segítséget a piacnak.

Megfigyelhető, hogy a cégek egyre többet költenek arra, hogy olyan munkakörülményeket biztosítsanak az alkalmazottaknak, amelyek vonzóvá teszik a mindennapi munkát. Éppen ezért fontos, hogy miként vélekedik az Y-generáció az irodakialakítással kapcsolatban.

Összességében az Y-generáció által megnevezett szempontok alapján a fejlesztőknek és bérbeadóknak új irodakialakítási trendeknek megfelelő koncepciókkal kell előállniuk, más típusú irodaterek kialakítása kerül előtérbe, méghozzá olyan helyeken, amelyek jó elhelyezkedéssel válnak kívánatos célpontokká a munkakeresők számára.

Általában az előrehaladási, előléptetési lehetőségek; a munka-magánélet integrációja; valamint a fizetés játszanak fő szempontokat a választásban. A válaszadók 37 százaléka számára fontos a munkahelyi helyiségek kialakítása, a megjelenés és a belső kialakítás – egyszóval fontos, hogy milyen munkakörnyezetben tölt el naponta sok-sok órát. A környezetbarát megoldások, amelyek az építtetők között is nagy reneszánszukat élik, 18 százalék szerint fontosak. Szeretik azokat a megoldásokat is, amelyek rugalmas irodatereket biztosítanak, sőt a közösségi irodaterek is több mint 25 százalékos népszerűségnek örvendenek.

Régiós szinten jellemző, hogy a válaszadók több mint fele számára kiemelten fontos az iroda jó elhelyezkedése, azonban tekintettel arra, hogy a központi területek telítettsége magas, egyre nagyobb szerephez jutnak a barna mezős beruházások. Ami pedig a munkahelyi légkört illeti: vége a „cubicle“, azaz a kis munkakabinok világának. Jönnek a trendi közösségi irodaterek.

Kép: dezeen.com, medium.com

 

Tower Commercial Leasing

1132 Budapest, Váci út 22-24.
Tel.: +36 1 808 9440

www.tclbudapest.com

Ide jön a szám programból

© 2017 Tower Commercial Leasing | Minden jog fenntartva