Megbízható partner a Budapesti irodapiacon

Lépjen kapcsolatba velünk

Ide jön a szám programból

Kérdése van?

Elküldöm

Irodapiaci hírek

Itt épülnek irodaházak Budapesten

2018, január 26

Van még hely? Tehetnénk fel a kérdést, hiszen lépten-nyomon új irodaház építkezésébe botlunk városszerte. Persze vannak különösen népszerű környékek, mint például a Váci úti irodafolyosó a Lehel tértől az Árpád-hídig, de nem hagyható ki a sorból sem Dél-Buda, sem Dél-Pest, sem pedig Pest további kerületei.

 Váci úti irodafolyosó – daruerdők

A válság hamvaiból feléledve újra érezhető az építőipari, és főként az irodapiaci fejlesztések fellendülése. A legtöbb fejlesztés pedig itt, a Váci út mentén kezdődött. Ide épül a jövőben a Promenade Gardens, a White House, az Advance Tower, az Agora és a Váci Greens D épülete, így összesen a következő 2 évben a Váci úti irodaterület több mint 130 ezer négyzetméterrel növekedhet (forrás: ELTINGA Ingatlanpiaci Kutatóközpont adatbázis). Hosszabb távra tekintve sem állnak le a fejlesztések, hiszen a tervek szerint az OTP új 7 emeletes székháza is ideépülhet a következő 3 évben, valamint az Agora Park az első szakaszt követően még a jelenleg épülő többszörösével bővülhet, és szintén a Váci úton terveznek irodaház építéseket az MNB alapítványok, még további 150 ezer négyzetméternyi területbővüléssel. Ezek azonban csak az ismert tervezett beruházások, melyek összesen nagyjából 400 ezer négyzetméter irodaterülettel bővítik a Budapesti irodapiacot.

Dél-Buda – erős felzárkózás

Dél-Buda az utóbbi időben egyre kívánatosabb célpont az irodapiacon. A tervek szerint itt épülhet a MOL új székháza, futurisztikus külsőjével, és több mint 80 ezer négyzetméteres fejlesztésével. További beruházást tervez még a Futureal is a Kelenföldön felépítendő 70 ezer négyzetméteres irodakomplexumával. Ehhez csatlakozik még a Budapest ONE 2018 végéig. További tervek is vannak, hiszen a Budapest Part virágzik. Így Dél-Buda is jelentősen hozzájárul majd a budapesti irodapiaci lehetőségekhez.

Pesti irodapiac – jelentős változások

Talán legnagyobb pesti beruházás jelenleg a Groupama Aréna szomszédságában épülő Telekom székház. Tekintélyes, önmagában 60 ezer négyzetméteres irodaház jelentősen hozzájárul Pest irodapiacához. Azonban nem érdemes kihagyni a Corvin negyedben zajló fejlesztéseket sem, hiszen a következő években fejeződik be a Corvin 5 irodaház első és második üteme is.

 

Forrás: 

http://m.portfolio.hu/ingatlan/iroda/csak-kapkodjuk-a-fejunket-a-rengeteg-oriasdaru-lattan.268117.html

Tower Commercial Leasing

1132 Budapest, Váci út 22-24.
Tel.: +36 1 808 9440

www.tclbudapest.com

Ide jön a szám programból

© 2017 Tower Commercial Leasing | Minden jog fenntartva