Megbízható partner a Budapesti irodapiacon

Lépjen kapcsolatba velünk

Ide jön a szám programból

Kérdése van?

Elküldöm

Irodapiaci hírek

Budapest 5 legzöldebb irodaháza

2018, január 10

Ha nemcsak az elhelyezkedés és a minőség fontos, hanem a környezettudatosság is, akkor a legjobb megoldás a zöld iroda. A legismertebb minősítési rendszer az 1990-ben kialakított BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assesment Method), valamint a 2000 óta létező LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) minősítési rendszer. Ezek a legismertebb mérvadói egy zöld irodaháznak, de természetesen sok adottság szükséges ahhoz, hogy egy iroda környezettudatosan működhessen.

Ha cége számára környezettudatos megoldást keres, mutatunk néhány lehetőséget Budapesten.

1. Váci Corner Offices

A Váci úti iroda folyosón elhelyezkedő Váci Corner Offices a BREEAM skáláján 78 százalékot ért el, ezzel Budapest legzöldebb irodaházává lépett elő. A minősítés megszerzéséhez is hozzájárult a kiváló lokáció, valamint az energiahatékony és víztakarékos berendezések, és a környezettudatos, káros összetevőktől mentes építőanyagok használata.

2. Green House Irodaház

A Kassák Lajos utcában lévő Green House irodaház a LEED minősítés platinium fokozatát érdemelte ki, ezzel Budapest második legzöldebb irodája lett. És hogy miben „zöld“? Többek között szürkevizet hasznosítanak a vizesblokkokban, a nagy üvegfelületek miatt kevesebb a mesterséges fény használata, az egyes épületgépészeti blokkok megengedik, hogy kisebb terekben elkülönülten lehessen fűteni-hűteni, vagy a külső árnyékolókat használni, valamint megvalósult a szelektív hulladékgyűjtés is.

3. MOM Towers

A MOM Offices kiváló tömegközlekedési elérhetőségekkel rendelkezik, és mellette található a MOM Park bevásárlóközpont is számos szolgáltatással, így mivel nem szükséges ezekhez utazni, jelentősen csökkenti a környezetterhelést. Maga az irodaépület teteje zöld, magasan növelve a környezettudatos faktort. Ezen kívül számos felhasznált anyag hazai gyártású, így a szállítás is kevésbé terheli a környezetet, átlagnál magasabb az egy főre jutó friss levegő mennyisége, számos gipszkarton- és üvegfal készült újrahasznosított anyagból, továbbá korszerű és takarékos a víz- és villanyellátás.
Az irodát bérlő Colliers cég 2016-ban szerezte meg a LEED minősítést.

4. Arena Corner

Szintén jó tömegközlekedési lehetőségeinek köszönhetően a környezetterhelés csökkentésével járul hozzá a zöld iroda minősítéshez. A világítási rendszernél figyeltek a LED világítás kihasználására, ezért mozgásérzékelő szenzorokkal és nappali fényerő érzékelőkkel csökkentenek az energiafelhasználáson. Szinte a teljes iroda területén közvetlen kilátás nyílik külső, természetes környezetre, ezen felül pedig főként egészséges anyagokat használtak fel a belső terek kialakításához.

5. Roosevelt Irodaház

Jelenleg a Bloomberg használatában álló irodaegyüttes nemcsak Budapesten, hanem globálisan is jeles képviselője a környezettudatos megoldásoknak. A mosdókban globálisan 37%-kal csökkentették a vízfelhasználást, negyedével csökkentették a világítási költségeket, és törekednek az újrahasznosítás számos formájára, ösztönözve ebben dolgozóikat is.

Forrás: 

Újirodák.hu / Zöld irodák
Iroda.hu / Blog
http://blog.iroda.hu/news/details/133494

Tower Commercial Leasing

1132 Budapest, Váci út 22-24.
Tel.: +36 1 808 9440

www.tclbudapest.com

Ide jön a szám programból

© 2017 Tower Commercial Leasing | Minden jog fenntartva