Megbízható partner a Budapesti irodapiacon

Lépjen kapcsolatba velünk

Ide jön a szám programból

Kérdése van?

Elküldöm

Irodapiaci hírek

Aktuális budapesti irodapiaci verseny

2018, május 10

Arról már számos cikk és elemzés beszámolt, mennyire megnőtt a kereslet a budapesti irodák iránt, mennyire telített a piac, és emiatt hogyan szöknek fel a budapesti irodaárak. A bérlői oldalról azonban kevesebb szó esik: hogyan éli meg a felgyorsult piaci helyzetet a bérlő? Cikkünkben erre igyekszünk rávilágítani.

A tapasztalat azt mutatja, hogy sok nehézség a bérlők számára abból adódik, hogy nem lépnek időben az irodahasználási döntési helyzetekben. Gyakran előfordul, hogy későn kezdenek el foglalkozni a lejáró szerződésekkel, vagy nem biztosítják be pozíciójukat a szerződési feltételekben, és egy nagyobb bérlő megjelenésekor a tulajdonos mondja fel a bérlést. Mindkét esetben nehéz helyzetben találja magát a vevő, hiszen a jelenlegi piaci helyzetben rövid idő alatt megfelelő irodát találni szinte lehetetlen. 

Megtévesztő jelenség, hogy városszerte folyamatosak az építkezések, hiszen az épülő irodaházak, irodahelyiségek több mint 60 százaléka már elkészülte előtt fix bérlővel rendelkezik, a többi esetben pedig számos konkurenciával kell megméretnie magát a bérlőnek. A verseny pedig igen nagy.

A leggyakoribb bérlemény-váltási indok a cégek növekedése, az irodahelyiség méretének bővítése. Erre azonban sokszor nincs lehetőség „házon belül“ az irodaházak maximális telítettsége végett. További váltási indok a munkakörnyezet javítása, így például a modernebb, kreatívabb, jobb közlekedéssel rendelkező irodaházba való költözés. Előfordul olyan eset is, amikor korszerűtlen irodából költözne egy vállalat korszerűbbe. 

A bérlők számára tehát az egyik legfontosabb tanács, hogy gondolkodjanak előre. Akár több évre előre is, hiszen a jól átgondolt előrehaladási terv megkönnyítheti az irodahelyiség váltásával kapcsolatos munkákat. És ezzel csak nyerhet egy cég. 

Forrás:
https://www.tozsdeforum.hu/uzlet/gazdasag/dul-a-verseny-az-irodapiacon-92434.html

Tower Commercial Leasing

1132 Budapest, Váci út 22-24.
Tel.: +36 1 808 9440

www.tclbudapest.com

Ide jön a szám programból

© 2017 Tower Commercial Leasing | Minden jog fenntartva